Предлагат да се разруши физкултурният салон към училището в Меричлери

Заключението: Сградата е опасна, застрашена от самосрутване

контакти

Предложение за разрушаване на физкултурния салон, към ОУ „Димитър Матевски“ в Меричлери, ще разгледа Общинският съвет на сесията идния четвъртък. При положително решение, средства за дейността ще бъдат предидени в общинския бюджет за 2018 г.

Директорът на основното училище уведомява общинска администрация и районното управление на полицията за опасността от срутване на намиращия се в двора на школото физкултурен салон. Вследствие свличане на земни пластове, той е пропаднал в предната си част и са се появили големи пукнатини в стените на помещенията. Посочва се, че дограмата е прогнила и неизползваема, мазилката – частично опадала, счупени са и липсват лампи, прозорци и т. н.

След проверка, от полицията констатират, че сградата представлява опасност за живота и здравето на учениците и преподавателите.

Комисия от общинска администрация констатира, че към настоящия момент сградата не се използва и е обезопасена за външен достъп с метална решетка. Констатира още, че покривът е силно амортизиран, а отвън по стените има недопустими пукнатини… Заключението е, че сградата е опасна и е застрашена от самосрутване. Конструкцията не подлежи на укрепване или други строително-ремонтни дейности.

Имайки предвид изложеното, кметът на Димитровград Иво Димов предлага на ОбС да вземе решение за разрушаване на салона. На заседанието си в четвъртък Местният парламент ще разгледа 24 редовно внесени докладни. Те са описани в раздел „Предстоящо“, на сайта на Общината, в секцията на Общинския съвет.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук