Предколедно: Витлеемската звезда изгрява отново

Още от лятото е започнало видимото сближаване на Юпитер и Сатурн. Оптичното им сливане ще е около 21 декември, когато е т. нар. зимно слънцестоене, което се очаква да предизвика характерна светлина. Подобно явление е станало преди повече от 2000 години и е възможно да бъде описаната в Библията Витлеемска звезда, се твърди в публикации. Подчертава се, че двете плaнeти щe ce пpиближaт тoлĸoвa близo, чe щe изглeждaт ĸaтo eднa мнoгo яpĸa звeздa.

Историята за Витлеемската звезда е известна – поличба, знак за рождението на Исус Христос. Много са споровете как се е появила, какво представлява – комета ли, звезда ли или е ефект, когато две планети минават много близко една до друга, а защо не – чудо…

Друго интересно, което се споделя в мрежата, е, че около 21 декември започва нова ера – тази на Водолея. Дали това е свързано просто с подредба на планети или има и по-дълбок смисъл, мнения всякакви.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук