ПРЕДКОЛЕДНИ ПРЕНИЯ В ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ

Общински съвет Димитровград
контакти

[dropcap]Д[/dropcap]ухът на предстоящата Коледа не успя да завладее местните парламентаристи на Димитровград. Въпреки първоначалните благи думи на първия сред равни Стефан Димитров и градоначалника Иво Димов, намеренията за спокойна сесия отминаха като полъх. Прения започнаха още при питанията, преди гласуване на дневния ред. Желанието поне на последното за годината заседание да се води конструктивен диалог, отиде пак на вятъра.

Първо кметът на Добрич Марин Маринов демонстративно напусна залата след бурна реакция за неприето, отнасящо се до селото му решение. Предложение бе вторият етаж от сграда – здравен дом в Добрич, да се предостави на пенсионерския клуб, а здравният пункт да слезе на първия. 19-те „за” обаче не стигнаха, тъй като в случая има и промяна на публична в частна общинска собственост.

Люти дебати съпроводиха и решенията за кандидатстване по проект „Красива България“, после продажбата на земеделска земя, одитите на МБАЛ „Света Екатерина“ и ОП „СПИОПТ“, промилите за депонирани отпадъци, разделното събиране и т. н.

В предишно заседание съветникът-земеделец Данчо Данев определи местният парламент като детска градина. Най-интересното е, че той обяви това не в коридора,  не на почивка, а на микрофон, в официална среда. На декемврийската сесия Данев не присъства. Портата на двора му в село Брод, където живее, била затрупана от снега. Не можел да се придвижи с колата до Димитровград. Но пък и да бе дошъл, едва ли щеше да намали напрежението. Дори напротив, тъй като самият той бойко и с желание влиза в дебат.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук