Преди 15 септември, никакви забележки за училищата в региона от МОН и РЗИ

контакти

Всички училища в региона са си направили план за изпълнение и организация и са готови за началото на новата учебна година. Проведени са също родителските срещи и педагогическите съвети. В тържественото откриване на 15 септември ще участват първокласниците и учениците, които ще бъдат в 5-и и 8-и клас. Всяко училище си е изготвило график за присъствието на учениците, според възможностите и даденостите на всяко едно от тях, информира началникът на Регионалното управление на образованието /РУО/ в Хасково Христина Боева.

Експерти от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ преминаха през училищата, за да видят подготовката по противоедемичните мерки. Те нямат предписания за изпълнения и забележки, дори бяха впечатлени от предприетите планове и мерки, поясни началникът на РУО.

Христина Боева подчерта, че на страницата на Министерството на образованието и науката /МОН/ има Насоки за работа на системата на училищното образование през учебната 2020 – 2021 година в условията на Covid 19. Те са изготвени съвместно с Министерството на здравеопазването. Това е комплекс от общи (задължителни) и препоръчителни мерки и правила, въз основа на които всяко училище да направи своята комбинация и да осъществи най-адекватния избор от действия за превенция и реакция. Подробности – на следния ЛИНК.

Към момента няма информация, че има родители, които са заявили, че не желаят да пуснат децата си на училище, добави Боева. Тя не коментира какви са възможностите здрав ученик да се обучава в неприсъствена форма. Каза само, че това може да става, ако се наложи минаване онлайн за по-големи групи.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук