Преди Евро 2024, спипаха тениски на отбори, класирани за първенството

контакти

Две седмици преди европейското първенство по футбол в Германия, митническите служители на ГКПП Капитан Андреево откриха тениски и спортни комплекти, брандирани с фигуративни знаци и надписи на футболни отбори, които ще участват в първенството, съобщават от Агенция Митници.

Стоката е част от задържаните общо 27 033 текстилни изделия, тениски, спортни обувки и чанти, носещи логата на световноизвестни търговски марки, при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция, пътуващ именно за Германия.

На 30 май на входящо трасе на пункта пристига влекач с полуремарке с хърватска регистрация. Според представените документи от водача – сръбски гражданин, той превозва групажна стока от Турция през България за Германия.

По метода „анализ на риска“, камионът е селектиран за щателна митническа проверка. В хода на контролните действия митническите служители установяват в товара 164 колета, съдържащи 26 755 текстилни изделия, по-голяма част от тях тениски и спортни комплекти с логото на национални футболни отбори от Европа. На част от тениските са изписани и имената на известни футболисти.

В колетите са открити още 160 чифта спортни обувки и 118 чанти със знаци на известни спортни марки.

Стоките са задържани поради съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост. За случая ще бъдат уведомени притежателите на съответните марки.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук