ПРЕДИЗБОРНО: НА 12 АПРИЛ ОТВАРЯТ ПОЛИТИЧЕСКИЯ ПАЗАР

Избори - 2013
контакти

На 12 април, започва предизборната кампания. Приключването е в 24.00 часа на 10 май 2013 г., реши Централната избирателна комисия /ЦИК/. За политическия пазар тя предоставя 30 дни в които има и един за размисъл. Самият вот, както отдавна е ясно, ще се осъществи на 12 май 2013 г.

Гражданите, партиите, коалициите от партии, инициативните комитети, кандидатите и застъпниците имат свобода на изразяване и агитация в устна и писмена форма на предизборни събрания, както и чрез доставчиците на медийни услуги. Събранията са публични. Организират се съгласно Закона за събранията, митингите и манифестациите. За реда при провеждането им отговарят организаторите и органите на Министерството на вътрешните работи. Кампанията се води на български език, е записано в решението.

Според Закона, кандидатите за народни представители, партиите, коалициите от партии и инициативните комитети, регистрирали кандидати, имат право на еднакъв достъп до източниците на необходимата за  предизборната кампания информация. За постигане на поставените целите могат да се изготвят и разпространяват плакати, реклами, обръщения и други агитационни материали, като на всеки агитационен материал задължително се отбелязва от чие име се издава, реши още ЦИК.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук