Предвиждат асфалтиране на павирания участък до моста на река Марица

контакти

Да бъде асфалтиран павираният участък на бул. „Стефан Стамболов“, от точката при ул. „Захари Зограф“ до моста на река Марица, има намерение Община Димитровград. За целта, предвидено е в бюджета за следващата година да бъдат отпуснати малко над 300 хил. лева, бе обявено на публичното обсъждане на финансовата рамка.

Ремонтът включва изкарване на паветата, полагане на нова подложка и асфалтиране. Тази година бе бяха предприети козметични дейности, като бе преасфалтирана само горната част на моста, за да стане по-нормално придвижването. Съоръжението е в тежко състояние и ще се търсят средства за основния му ремонт.

Участъкът след моста, в посока кварталите, също е павиран. По предварителен разчет, той може да бъде ремонтиран в по-нататъшен период. Така ще бъде продължен ремонтът на пътя Чирпан – Симеоновград, за който описаната отсечка е свързваща към град Димитровград.

Предвиденото асфалтиране на павирания участък до моста е част от инвестиционната програма на Общината за 2020 г. Сред другите по-важни акценти в нея са рехабилитация на ул. „Найден Геров” в Димитровград, основен ремонт на ул. „Иван Катъров” в Меричлери, основен ремонт на ул. „Вела Пеева” в село Брод, основен ремонт на сградата на ОУ „Димитър Матевски” в Меричлери по проект „Красива България” към Министерство на труда и социалната политика.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук