ПРЕГОВОРИТЕ ЗА ПРАВИТЕЛСТВО – НЕУСПЕШНИ, ИДАТ ИЗБОРИ

Парламентарни избори 2013
контакти

Неуспешни са, в крайна сметка, преговорите за съставяне на правителство, в рамките на сегашното Народно събрание. Това стана ясно, след поредна среща между ГЕРБ, Реформаторски блок и Патриотичен фронт. Ще се върви към предсрочни парламентарни избори.

Този парламент не е в състояние да излъчи нов кабинет, заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, цитиран от БНР. Според него, има определени различия, по които преговарящите не могат да стигнат до консенсус. Те са свързани с принципно постигане на съгласие по секторни политики, които не позволяват продължение на управлението с определеното парламентарно мнозинство, подкрепяло кабинета „Борисов 2“.

Поработихме здраво и сериозно… Очевидно, не се получи. Очевидно е и, че в рамките на този парламент ние не можем да постигнем ефективно целите си, коментра Найден Зеленогорски от Реформаторския блок.

Валери Симеонов от Патриотичния фронт също увери, че са били положени максимални усилия. Резултатът обаче не е положителен от тях.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук