Превъзпитават малки крадци и хулигани в Димитровград

Двама малолетни са установени за кражба в Димитровград. Други двама  непълнолетни са хванати за повреждане на училищна собственост в димитровградското село Радиево, съобщават от Областната дирекция на МВР – Хасково. Случаите са докладвани на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни лица към Община Димитровград за налагане на възпитателни мерки.

При първия случай, момчетата на 11 и 14 години от село Черногорово откраднали от дома на своя съселянка 160 лева, преди 5 дни. След подадения сигнал от 51-годишната жена, служителите са заловили децата, които признали за кражбата.

При случая в Радиево, бивши възпитаници на училището влезли през прозорец в него и разсипали на пода в санитарно помещение голямо количество течен сапун, дезинфектант и препарати. Директорката на училището сигнализирала в полицейското управление, след което момчетата, на 14 и 15 години, са установени. Родителите им възстановили нанесената щета за около 55 лева.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук