Преброяване 2021: 2000 обхождат страната, да актуализират сградите и адресите

Започна предварителен обход във всички населени места в страната, във връзка с Преброяване 2021, който ще продължи до 15 септември. Целта му е актуализиране на наличната информация и събиране на липсващи данни за жилищните сгради и адресите, съобщават от Националния статистически институт.

В обхода ще се включат около 2000 представители на Общините и НСИ, преминали специализирани обучения. За област Хасково регистраторите са 51, поясняват от отдел „Статистически изследвания“ в областния град.

Регистраторите ще събират информация за географските координати и характеристиките на сградите. Обект на наблюдение са жилищни сгради, нежилищни сгради, в които живеят хора, места за настаняване, болници, общежития, затвори, манастири, места за предоставяне на социални услуги, локации, които е възможно да се използват от лица без дом за обитаване или пренощуване.

Регистраторите няма да посещават домакинствата и жилищата. Те ще комуникират с граждани единствено когато се налага да изяснят дали сградата се използва за жилищни цели, както и да установят точността на адресната информация.

Регистраторите нямат право да събират от самите лица информация за тях, домакинствата или имотите им, както и да ги интервюират или събират информация по каквито и да било други въпроси. Всеки регистратор може да бъде идентифициран чрез служебната карта, която е длъжен да носи със себе си по време на обхода.

Повече информация за подготовката и провеждането на Преброяване 2021 можете да намерите на: www.census2021.bgПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук