Преборила ковид: Видях истинското лице на вируса. Не го подценявайте!

За грижите на лекарите, на приятели, колеги и семейството си благодари Мариана Йорданова

За срещата си с ковид-19 сподели на профила си в социалната мрежа хасковлийката Мариана Йорданова, пиар на Екоинспекцията в областния град, успяла да пребори вируса, след тежък престой в болницата. С цялото си сърце тя благодари на лекарите за положените грижи, на приятели, колеги и семейството си и горещо препоръчва на хората да не подценяват заразата. С нейно съгласие, публикуваме преживяването й:

Вирусът К19 съществува, създаден и програмиран да поразява! Смаза ме като валяк с цялата си сила и жестокост – двустранна бронхопневмония, висока температура, задух, болка, безсилие, халюцинации, една седмица с кислородна маска в полуседнало положение, три денонощия неистова битка за живот и глътка въздух…

Не съм сигурна дали вирусът може да се изкара безсимптомно или само с гърлобол и неразположение… За две седмици в болницата видях истинското лице на вируса, смъртта, болката, неистовите стенания на болните, всеотдайните грижи на медиците в борбата им за всеки човешки живот. Разбрах, че човешката същност притежава безкрайна сила, вероятно, защото сме създадени по Божий образ и подобие. Разбрах, че мога без сутрешен тоалет, без грим, без интернет… само с вода и кислород. Разбрах, че най-важното нещо е силата на човешкия дух, здравето и животът, и нищо друго няма значение!

БЛАГОДАРЯ за човешкото отношение и безграничните грижи на всички лекари, медицински сестри и санитарки от Ковид отделението към Тубдиспансера, в кв. Болярово в Хасково! Не съм предполагала, че съществува българска болница, в която се полага такава грижа за всеки болен, независимо дали е беден или богат, образован или неук, на 20 или на 90 г., млад или възрастен, българин, турчин или ром. БЛАГОДАРЯ на лекаря, който в критичната нощ осъмна над мен, повтаряйки: дишай, дишай, дишай…! БЛАГОДАРЯ на управителя д-р Калфов, невероятен специалист и Човек, земен ангел, съпричастен с болката и страданието на всеки болен, денонощно на разположение и в готовност да направи и невъзможното, за да се отзове! БЛАГОДАРЯ му за всичко, което направи за мен! Ако някой трябва да бъде отличен с награда в борбата с К19 или като почетен гражданин на Хасково, това е човекът, защото той води реална и денонощна битка с вируса и пораженията от него!!! Болница с прекрасен екип, много добра хигиена, приветливи условия, денонощна грижа и много вкусна, макар и болнична храна. Жалко, че несъвестни пациенти са окрали пердетата, щорите и всичко, що може да се отнесе в махалата. Болницата има нужда от пердета, щори, спално бельо, памперси, дарявайте!

БЛАГОДАРЯ и на всички приятели и колеги, които ме подкрепяха духовно и морално, за позитивните им послания и стотици сърчица! ️ БЛАГОДАРЯ на семейството ми и неговата безгранична любов! БЛАГОДАРЯ на хората, които доброволно и безвъзмездно са дарили плазма, която ми даде шанс за живот! Да почива в мир, прекрасната леля Станка, която се грижеше за мен, но не пребори вируса!

Без висока обществена хигиена пандемия не се управлява

Разбрах, че тези дни е имало протести против маските. Хора, вирус има и пораженията му са жестоки, затова не влизайте в асансьор или в закрито помещение без маска! Предпазните мерки са необходими, стига да са адекватни. Нужна е и висока обществена хигиена, която липсва. Носенето на маски в закрити обществени помещения, спазването на дистанция и редовната дезинфекция на учрежденията и обществения транспорт следва да бъде задължителна мярка!

Недоумявах липсата на елементарен контрол по нашето Черноморие. Изуми ме това, че хората пътуваха натъпкани без маски в автобусите Слънчев бряг – Несебър, никой не контролираше влизането в магазините с маски, масите по заведенията бяха гръб до гръб без никаква дистанция, не видях някой някъде след клиентите дори масите да дезинфекцира. Без висока обществена хигиена пандемия не се управлява. Протестирайте не срещу маските, а срещу тези, които умишлено създадоха и разпространиха вируса и отнеха свободата, здравето и живота на хората, протестирайте срещу тези, които налагат лудостта си под формата на някакъв нов световен ред, абсурди и неизпитани ваксини (сред болните имаше и ваксинирани)!

Бъдете разумни и се пазете! И един съвет, не подценявайте вируса и не се лекувайте у дома! Всеки да мисли каквото си иска, аз само ще кажа: Здравей, живот!Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук