Пращат стотици данъчни към морето. Включват се и екипи от Хасково

Проверките ще обхванат цялото Черноморие, не само големите курорти

контакти

Стотици данъчни инспектори, съвместно с органите на МВР и Агенция „Митници“, започват лятна контролна кампания по Черноморието. Над 25 000 проверки предстоят от утре до края на туристическия сезон, с основен акцент отчитането на обороти от продажби на стоки и услуги и издаването на касови бележки, информират от НАП.

За пръв път през тази година, неиздаването на касова бележка се санкционира незабавно със запечатване на търговския обект, освен с обичайната глоба, допълват от офиса на НАП в Хасково. Хасковски екипи от Агенцията също се включват в лятната кампания по морето. Оттам уточняват още, че, след запечатване, обектите обикновено остават затворени в продължение на 2 седмици. Приходното ведомство отново ще използва дистанционната връзка на всеки касов апарат със сървърите си, за да открива рискови търговци, чиито продажби значително се различават от обичайните за сезона, мястото и бранша.

Освен хотели, ресторанти, барове, магазини, паркинги и други търговски обекти, на мониторинг ще бъдат подложени борси и тържища, които снабдяват хотелите с храни и напитки. В проверките, които ще обхванат цялото Черноморско крайбрежие, а не само големите курорти, ще участват и инспекторите на „Фискален контрол“.

От офиса в Хасково напомнят, че сигнали за неиздаване на касови бележки и данъчни нарушения могат да се подават на телефона на НАП – 0700 18 700 или по електронна поща на [email protected].Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук