Пращат по селата в Димитровград улични лампи от града

Демонтирани от града лампи от уличното осветление, ще бъдат пращани по селата в община Димитровград. А те, очаква се, да не са никак малко.

Днес Общинският съвет прие решение да сключи договор за кредит до 1 млн. лева, за да се финансира въвеждането на „Интелигентна система за управление и мониторинг на уличното LED осветление“. На по-ранен етап, подробности бяха дадени на обществено обсъждане.

Ще пренасочваме част от демонтираните лампи към малките населени места. Ще се монтират, където има нужда, обясни кметът Иво Димов.

Съветници го попитаха какво пречи интелигентно осветление да се постави и по селата. Градоначалникът посочи, че това би струвало много средства. По груби сметки, 7-8 млн. лева, имайки предвид всички населени места. Сегашният кредит ще се изплаща от собствените общински приходи. Би натежало неимоверно много, ако се наложи да се изплащат в пъти повече средства.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук