ПРАЗНИЧНИ: ГРЪК ОГРАБЕН В ЦЕНТЪРА НА ХАСКОВО, СИГНАЛ ЗА БОМБА В СВИЛЕНГРАД

контакти

Грък е ограбен в центъра на Хасково от местен жител, познат на полицията. Прибирайки се към хотела в който отседнал, към 3,30 сутринта съседът бил блъснат на земята, съборен и преджобен. Неприятната случка станала до читалище „Заря”, информират от Областна дирекция на полицията /ОДП/. След подадения от жертвата сигнал, грабителят е заловен. Откраднатите пари са немерени в дрехите му.

Задържани от органите на реда са и негови харманлийски колеги. Мъжете на възраст 27 и 33 г. проникнали през незаключена врата на жилище  и отмъкнали  от софийски дами чанти, мобилен телефон, документи, 430 лева, 135 евро, 10 долара, 30 турски лири, златен пръстен с диаманти, очила и банкови карти. След подадения сигнал от потърпевшите, обирджийте са задържани за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

700 лв. са отмъкнати при друга кражба от дом в Харманли, а на улица „Червена стена” в Хасково домакини олекнали с 400 лв. и 20 грама злато. Рекордът по празниците обаче е поставен в димитровградското село Ябълково. Откраднати там са 2800 лева от възрастен човек.Пред полицаи  потърпевшият разказал, че двамина дошли в дома му уж да купят оборска тор. Докато единият се пазарял с дядото, другият се вмъкнал в дома , отарашил го набързо и открил парите. За всички деяния са образувани досъдебни производства, съобщават от полицията.

В бюлетина фигурира и сигнал за бомба в свиленградски хотел. Получен е от анонимен мъж на 27 декември около 16,30 часа на тел.112. На място незабавно са изпратени служители на Районното полицейско управление. Извършена е проверка, при която не са открити взривни устройства. Работата по установяване на лицето продължава.

Снимка от www.bgsever.info

olea-625-50 banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук