ПРАЗНИЧНА ИЗЛОЖБА ПОДРЕДИХА ХУДОЖНИЦИ. ПРЕДИ ТОВА – КАВГА

контакти

Празнична изложба в зала „Асен Крайшников“ подредиха художници от Димитровград. Експонатите ще останат за посещение до 5 януари, като те могат да бъдат откупувани.

Изложбата е традиционна в навечерието на Коледно-новогодишните празници и се провежда от години. В нея могат да бъдат видени картини от акварел, пастел, смесена техника, масло, графика. Изложени са също дърворезби, икони, вкаменелости.

По време на откриването се забеляза, че не всичко е както трябва. На място творци споделиха, че е имало кавги, но не пожелаха да коментират какви точно. За това, на първо място, се разбра по броя на участниците. Те бяха значително по-малко отколкото на предишни издания. Не стана ясно и кой точно води пряката организация.

Самото откриване, пък, беше вяло, което отново показа, че проблеми има и нишката някъде се е скъсала. Веднага след това, в кафето към Клуба на дейците на културата /КДК/ се проведе коледна вечер. На нея творци споделиха, че в последно време се забелязва криза в сферата на културата, свързана най-вече с липсата на млади автори. Много от талантите не са в Димитровград. Други не смеят да прекрачат границата. По-скоро стоят като странични наблюдатели, без да се включват в събитията, коментираха автори.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук