Празник на шарената черга и старите занаяти готвят в Брод

контакти

Празник на шарената черга и старите занаяти ще се проведе на 7 юли в димитровградското село Брод, съвпадащ със събора на селото. Той е сред най-пъстрите и колоритни в събитийния календар на Община Димитровград, съобщават оттам.

Началото ще е рано сутринта в 8.00 часа с празнична литургия, по повод християнския празник „Света Неделя“. От 10.30 часа ще бъде отслужен водосвет за здраве, ще има и курбан, дарен от църковното настоятелство при храм „Св. Георги“ и лично от семейство Йорданка и Тошко Тодорови.

Празничната програма ще продължи вечерта от 19.00 часа с фолклорна програма, с участието на формация „Родопска песен“, фолклорни състави и танцова група „Загрей“ – Харманли, изложба и дегустация на приготвени майсторски ястия. В 20.30 часа веселието ще продължи с празничен хоровод с участието на формация „Паскалеви“.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук