Празник за Независимостта в Димитровград, тържества в Меричлери

контакти

С празнична проява на 22 септември пред паметника на Капитан Петко войвода Димитровград ще чества 115 години от провъзгласяването на Независимостта на България.

Програмата, идния петък, започва от 10.00 часа. В нея са включени изпълнения на Забавно-духовия оркестър, рецитал и поднасяне на венци и цветя пред паметника.

С тридневни тържества Меричлери ще отбележи 40 години от обявяването си за град и 115 години Независима България. Програмата започва от днешния 21 септември с представянето на книгата на акад. Васил Сгурев и инж. Пенко Ганев „МАРБАС“. На 22-ри от 17.00 часа се предвижда полагане на венци и цветя на паметната плоча пред кметството. Половин час по-късно на площада ще започне музикално-поетичната програма с участието на самодейци от читалище „Просвета 1896“, група за народни хора „Пъстра китка“ при ОУ „Димитър Матевски“ и представителен танцов ансамбъл „Хасково“… В 19.00 часа талантливият Георги Костадинов, станал известен с участието си в „Гласът на България“, ще пее специално за жителите и гостите на Меричлери. Празнична заря ще бъде кулминацията на вечерта. В съботния ден програмата продължава с празник за най-малките, от 10.00 часа, когато е предвидено забавно детско утро с участието на „Щуротиите на Пипи“. От 18.00 часа в съботната вечер за настроението на всички присъстващи ще има фолклорна програма с участието на групата за народни хора „Тракийски ритми“, вокална група при читалище „Христо Ботев 1902“ – Димитровград и празничен хоровод на оркестър „Славяни“ – Стара Загора.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук