Правят кладенец за инвеститорите в южната промишлена зона на Димитровград

контакти

Нов кладенец ще бъде направен в района на южната промишлена зона на Димитровград, в землището на село Крепост. Той ще захранва с питейна вода само инвеститорите, които развиват производства в зоната, съобщи кметът на Димитровград Иво Димов.

В момента работим и сме задействали процедурата за нов кладенец за компаниите. Правим всичко необходимо, изпратени са писма до регионалното министерство и т. н. Смятам, че до година и половина ще успеем да го изградим, обясни градоначалникът.

Един е действащият такъв към момента, захранващ с питейна вода Крепост и предприятията, осигуряващ 12 литра в секунда. Когато те заработят на пълни обороти, ще се породи недостиг на питейна вода. „Язаки“, например, ще достигне пълен капацитет в края на 2018-та или началото на 2019 г. Тогава за компанията ще са нужни 10 литра в секунда. Уверението е, че толерансът от време е достатъчен, за да се изгради новият кладенец и няма да се стигне до проблем със захранването на населеното място с питейна вода. Обект на бъдещи разговори са подробности за финансирането и от друго естество.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук