Правят благотворителен базар с 39 коледни къщички

Благотворителен базар е организиран с 39 коледни къщички, сътворени от деца в онлайн конкурса на димитровградското читалище „Култура 2002“ „Моята коледна къщичка“.

Предварително конкурсът бе обявен като общински, но прерасна в национален, тъй като освен деца от Димитровград се включиха и от Варна, Панагюрище, Перник, Раднево, София и други места.

Около 50 бяха участниците в конкурса. Отличаването на част от тях се състоя снощи. Събитието откри председателят на читалището Петко Каневски. Той връчи наградите на децата, с твореца Гроздан Грозев и Радка Тодорова, които бяха в журито, заедно с художничката Калина Атанасова.

Участниците се съревноваваха в четири възрастови групи – предучилищна, от 1 до 4, от 5 до 8 и от 9 до 12 клас. Наградите бяха за 1, 2 и 3 място, специална и поощрителни, като включиха освен грамоти, календари и други подаръци.

Благотворителният базар ще е два дни – днес и утре, 16 и 17 декември, в офиса на читалище „Култура 2002“, на бул. „Георги С. Раковски“ 16, ет. 2 в Димитровград. Може да го посетите, да разгледате къщичките и ако решите, да си закупите от тях. Средствата ще бъдат за малката Радост от Димитровград, която се нуждае от допълнително лечение.

Най-красивото е, че деца помагат на деца, в навечерието на най-светлите празници, бе коментирано на награждаването снощи.

А че са много красиви и къщичките, може да се убедите от снимките. Вижте ги на фейсбук страницата ни, с клик ТУК. Ако албумът и публикациите в електронен вестник izvestnik.info ви харесват, харесайте и страницата ни!Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук