Православната църква с радио по интернет

Православното радио „Епархийски глас“, към Софийската света митрополия, е било открито преди дни с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит.

То се излъчва в интернет и може да се слуша в реално време от всички, не само в България, но и в чужбина.

Предвидено е програмата на радиото „Епархийски глас“ да е строго православно-църковна, а музиката, която звучи ще е само църковна. В тази църковна музика е включено хоровото пеене, източното църковно пеене – на славянски език, но ще има и чуждоезични православни песнопения. Сред тях са гръцки, румънски, сръбски и грузински църковни песнопения. Ще има също песнопения на немски и на английски език, защото се стремим на популяризираме църковната музика по света – източна и хорова, а също и духовните песнопения. Освен богослужебната музика и богослужебните молитвени песнопения, ще има и духовна музика, която е за ежедневно изпълнение и слушане по различни поводи. Програмата е дневна и нощна. Излъчват се на живо и богослуженията, които са от митрополитския катедрален храм „Св. Неделя“ в София. Имаме възможност да излъчваме на живо, по радиото, и големи богослужения от различни храмове, които са в столицата, но и от църкви от Софийската епархия…, казва пред БТА Белоградчишкият епископ Поликарп – викарий на Негово светейшество патриарх Неофит.

Той съобщи, че в програмата на радиото има и различни предавания, които са с богословска и с катехизаторска насоченост. Вероятно от тази седмица ще започне по православното радио и предаване за децата. Ще има също беседи с различни духовници от столицата и региона, ще звучат и проповеди.

Радиото ще откриете на следния линк.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук