ПП-ДБ: Вие сте на ход. ГЕРБ: Вие сте на ход…

контакти

Вие сте на ход. С тези думи завършва позиция на ПП-ДБ към ГЕРБ-СДС. Веднага след като тя бе оповестена от ГЕРБ излязоха с насрещна позиция, която завършват със същите думи: Вие сте на ход.

От ПП-ДБ коментират, че осъзнават необходимостта България да има редовно правителство, че са готови да споделят отговорността за общо управление, което може да стане само при възстановяване на формулата на доверие и гарантиране на реалната реализация на реформите. Подчертават, че са гледали на Николай Денков и Мария Габриел като гаранти за реализирането на тази формула. Мария Габриел обаче върнала изпълнен мандат без финално споразумение и без окончателно съгласуван състав на министерски съвет, което нарушило формулата на доверието.

Уважаеми колеги от ГЕРБ-СДС, ваша е отговорността да кажете как може да продължим. Действахте едностранно в пълно противоречие на всички договорки и в разрез с гласуваното доверие за реализацията на национален общ мандат. Поемете отговорност за действията си и предложете конкретен план, адекватен на кризата, която създадохте. Вие сте на ход, се казва в позицията на ПП-ДБ.

Последва и позицията на ГЕРБ:

ГЕРБ застава твърдо зад Мария Габриел и не отстъпваме от номинацията й за министър-председател! Разговори са възможни само след незабавно публично политическо извинение и след оттеглянето на Асен Василев от преговорите и от участието му в евентуален бъдещ кабинет!

Уважаеми колеги от ПП/ДБ, отговорността да кажем как може да продължим е взаимна. Действахте емоционално и не рационално, в пълно противоречие на всички договорки и в разрез с гласуваното доверие за реализацията на национален общ мандат. Поемете отговорност за действията на Асен Василев, разграничете се от него и нека заедно изработим план, адекватен на кризата, която умишлено създавате и към момента. Вие сте на ход.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук