По 316 джигити ловят на час в акцията за контрол на скоростта

При Полицейски операции намалява броят на пътните инциденти

Общо 7584 нарушения на разрешената скорост за движение са заснели камерите на Пътна полиция в 24-часовата акция, по данни на МВР. Това ще рече, че на всеки час, средно, се ловят по 316 джигити.

Намалява броят на пътните инциденти по време на провеждането на полицейските действия, констатират от КАТ.

Операцията „24 часа контрол на скоростта“ се проведе от 6:00 часа на 18 април до 6:00 часа на 19 април в цялата страна. Контрол бе осъществен на 617 места, с участието на 313 полицаи.

Отчетените нарушения от стационарните камери са 1061, от мобилните камери, с които са оборудвани полицейските автомобили – 4594, а от преносимите автоматизирани технически средства – 1929. За периода са установени 109 нарушения на превозни средства превишили с над 50 км/ч разрешената скорост в населено място.

В хода на операцията са засечени и други 856 нарушения на Закона за движение по пътищата, по които е взето отношение на място.

На територията на страната са регистрирани 128 леки и 11 тежки катастрофи, при които е загинал велосипедист и са ранени 16 човека, уточняват от МВР.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук