ПО ХРАНИТЕЛНАТА ТЕМА: НЕ КУПУВАМ ОТ „УИКЕНД“, НЕ ЧЛЕНУВАМ В ГЕРБ, БИЛ СЪМ В ССД, ЗАЯВИ Д-Р МАТЕЕВ

На „Неохим“ АД са разплатени около 40 хил. лв. от сумата по наложения запор. Остават още около 20 хил. лв. Към фирма „Уикенд“ дължим близо 120 хил. лв., но не сме изплатили нищо. Това, потърсен за коментар, заяви д-р Матей Матеев, управител на МБАЛ „Света Екатерина“ – Димитровград.

„Неохим“ удари запор на 3 март, по случай празника. На 8 март последва изплащане, с гласувани от Общината средства, уточни управителят.

Повод за думите му стана доставянето на храна по детските градини, по която тема бе намесено и лечебното заведение. Според Стефан Димитров, договорът на свързваната с Иво Димов фирма „Уикенд” е бил прекратен от предишния управител д-р Здравко Наков, което вероятно станало повод за конфликт между него и градоначалника. След това бил сключен договор с друга фирма, която давала храната с около 25% по-ниска цена.

Д-р Матеев коментира, че в момента няма конкретна фирма, доставяща храна, а се готви в болницата. Положението е такова, откакто той е шеф, известно време преди това – също. Работи се на директни договаряния, тъй като обемът е много малък и доставчиците ще имат минимална печалба. Това е и сред причините на обявени две или три процедури никой да не се яви. Последната, доставяла храна на болницата фирма, е „Уикенд“, преустановила това преди около две години и половина.

От друга страна, храненето в лечебните заведения не се поема от Здравната каса и за много от тях то не е приоритет, подчерта д-р Матеев. В МБАЛ „Света Екатерина“, например, запазвайки социалната функция, храноденът е под лев, предимно вегетариански ястия.

Не купуваме от „Уикенд“, нямаме връзка с кмета, не съм член на ГЕРБ, не съм и кандидат за такъв, нито привърженик на ГЕРБ. Бил съм член на ССД. Смята се, че правим далавера. Правиш далавера, ако можеш да плащаш. Болницата не отговаря на това изискване, категоричен бе д-р Матей Матеев.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук