По-скъпа вода в област Хасково за ЧНГ

контакти

По-скъпа става питейната вода за абонатите в област Хасково от 1 януари 2024 г. Комисията по енергийно и водно регулиране реши цената за кубик да стане 5.3 лева. Сегашната цена е 4.37 лева. Поскъпването е очаквано, след намерението за ново увеличение, оповестено в края на миналия месец.

Социалната поносимост на цената на водата за област Хасково е малко над 5.9 лева, се посочва в решението на КЕВР. От становищата в него става ясно, че е постъпила жалба, свързана с непосилна цена на водата в Димитровград. В нея се изразява несъгласие с предвиденото изменение на цените на ВиК услугите в гр. Димитровград. В отговор се посочва, че предложените за изменение цени на ВиК услуги, предоставяни от „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД, гр. Хасково, са под нивото на социална поносимост.

Управителят на хасковското дружество казва същевременно, че са се запознали с доклада и проекта на решение, съгласни са с тях и приемат проекта на решение без забележки, както може да видите в решението.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук