По-малко разводи и дела за домашно насилие за 6-месечието на тази, спрямо миналата година

По-малко разводи и по-малко дела за домашно насилие са образувани в Димитровград от началото на годината, както и в месеците на извънредното положение, спрямо същия период на миналата година, отчитат от Районния съд.

За първото шестмесечие на тази година с 20 по-малко са разводите, отколкото през миналата. Ако от 1 януари до 30 юни 2019 г. разводите са били 55, за същия период на 2020 г. официалните радели са 35.

Същото се наблюдава и при делата за домашно насилие. За първите 6 месеца на 2019 г. са образувани 14 дела, докато за това време на 2020-та – 10.

Данните не отговарят на въпроса как се е отразило извънредното положение и съпътстващите ограничителни мерки на семействата, но фактите говорят, че поне в Димитровград се наблюдава положителна тенденция.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук