По кърлеж на ден, средно, вадят в Спешна помощ. Клъвнати от змии още няма

Средно, по един човек на ден преминава през Центъра за спешна медицинска помощ в Димитровград, за да му бъде изваден кърлеж от тялото. Няма някаква разлика, като статистика, спрямо предходни години, коментира д-р Проданова.

Ако човек е ухапан от кърлеж, трябва да наблюдава състоянието си 30 или малко повече дни, да следи лимфните си възли, температурата и дали няма да има обрив. Подобни симптоми може да са от кърлежа или причините да бъдат други. При всички случай обаче, трябва да потърси лекар и да му обясни, че е бил ухапан от кърлеж, допълни тя.

До момента в спешния център в Димитровград няма постъпвали ухапани от змии пациенти, уточни д-р Проданова. Периодично оттам минават хора, ужилени от оси, пчели или други насекоми, но не са много – до десетина на месец.

Още за това какво да направим, при ухапване от кърлеж – четете тук, а при ухапване от змия – тук.  Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук