По желание: Освободиха Сашо Спасов като ликвидатор на „Общинска охрана“, избраха нов

контакти

Сашо Спасов бе освободен като ликвидатор на „Общинска охрана“ ЕООД от местния парламент днес, по негово желание. На длъжността ОбС избра Добромир Якимов.

С решение от септември миналата година Общинският съвет прекрати „Общинска охрана“ и откри производство по ликвидация на дружеството. За ликвидатор бе избран Сашо Спасов, с определено брутно възнаграждение 816 лв. Производството по ликвидацията, със срок 8 месеца, е открито с вписване в Търговския регистър, на 19 април 2017 г.

Според решението на ОбС от миналата година, кметът на Димитровград предлага на ликвидатора сключване на договор, по реда и условията, при които Общината упражнява правата на собственик върху общинската част от капитала на търговските дружества.

Сашо Спасов

Преди малко повече от две седмици, на 14 юни, Спасов уведомява ОбС, за несъгласие с клаузите на проекта за договор. Главно поради това, че Общината, в качеството си на едноличен собственик на капитала на дружеството, чрез кмета, отказва да обезпечи изплащането на възнаграждението на ликвидатора и назначения счетоводител, в случай на недостиг на средства на дружеството, получени в процеса на осребряване на неговото имущество. Поради тази причина Сашо Спасов моли да се назначи нов ликвидатор, както и да бъде заличен от Търговския регистър.

Добромир Якимов е с висше юридическо образование и е запознат с процесите на ликвидацията, се казва в записката на председателя на ОбС Гергана Кръстева. Якимов е вписан като адвокат към Адвокатска колегия – Хасково. Дал е и изрично съгласие да бъде избран като ликвидатор на „Общинска охрана“. Предстои сключване на договор с него, след вписването му в Търговския регистър.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук