По вода ни тръгна в световния ден на водата

контакти

По вода ни тръгна в световния ден на водата. В началните часове на 22 март заваля първият за тази година пролетен дъжд. Кратките напоителни валежи продължават и днес. Това е прекрасно за посевите и цялата възраждаща се природа, която най-добре знае какво да прави и не бива да й пречим, а да й помагаме.

Хиляди хора се включват всяка година събития, посветени на Световния ден на водата, отбелязван на 22 март. През годините фокусът е върху значението на водата за живота на планетата и необходимостта от опазването й. Инициативата се координира от  механизма на ООН за достъп до вода и насочва вниманието към предприемане на действия за справяне с водната криза в световен мащаб.

Темата на Световния ден на водата тази година  е свързана с ускоряване на напредъка за решаване на кризата с питейната водата и канализацията. Позовавайки се на древна история от народа кечуа в Перу за колибри, което носи капки вода, за да потуши голям горски пожар, кампанията насърчава хората да направят всичко възможно, за да помогнат за разрешаването на кризата с водата и подобряване на санитарно-хигиенните условия, съобщават от Министерството на околната среда и водите.

Пълна информация може да намерите на официалния сайт на Деня на водата: https://www.worldwaterday.org/ Докладът на ООН за развитието на водите в световен мащаб www.unwater.org/publications/un-world-water-development-report.

Регионалните поделения на МОСВ на територията на цялата страна провеждат разнообразни инициативи в партньорство с образователните институции и  неправителствените организации в отделните региони.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук