По-високи цени на автобусните билети в Димитровград обсъжда ОбС

Нови по-високи цени на билети по договори за обществен превоз на пътници, по утвърдени маршрутни разписания на автобусни линии от републиканската, областната и общинската транспортни схеми, ще обсъжда Общински съвет – Димитровград на заседанието си, след седмица.

Искането за актуализация на цените на билетите е от изпълнители по договори, подписани на 31 декември 2019 г. То е обосновано не само с последствията от пандемията COVID-19, но и с влошените икономическите резултати вследствие на увеличението на горивата, повишена цена на резервни части и консумативи, рекордна инфлация, повишени разходи за труд, социално осигуряване и др.

Посочва се, че превозвачите от квотата на град Хасково още по време на пандемията увеличиха стойността на билета по линията Димитровград – Хасково на 2,50 лв. Само димитровградският превозвач запази цената от 2 лв. Казва се още, че актуализация на цените на картите за пътуване не се налага.

Предложението е цените по отделните направления да поскъпнат с 50 ст. Изключение има само за курса към село Радиево. Допълнителни подробности – на снимките отдолу, както и в точка 8 от дневния ред на заседанието.

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук