Изследване показва по-високи доходи за компаниите, цифровизирали бизнеса си

Мит е, че приемането на цифрови технологии води непременно до унищожаване на работни места, заяви евродепутатът Ева Майдел

„Американско изследване на 400 компании показва, че тези, които са цифровизирали бизнеса си, имат средно 25% по-голяма доходност от тези, които не са. Новите технологии предоставят не само възможности за създаване на изцяло нови бизнеси, но могат да оптимизират всички съществуващи операции и на бизнеси, които не са били цифрови доскоро. Предприемачите на бъдещето са дигиталните предприемачи“, заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел в София, на форума „Предприемачи на бъдещето“, чийто специален гост беше.

„Мит е, че приемането на цифрови технологии води непременно до унищожаване на работни места. Напротив, историята показва, че всеки път, когато човечеството е изправено пред радикална трансформация на икономиката, създадените нови професии и възможности са повече. Две-трети от днешните първокласници е вероятно да работят професии, които дори не съществуват днес, но ще бъдат реалност благодарение на развитието на технологиите. Важно е да подобряваме уменията си постоянно, за да сме в крак с новите тенденции“, допълни Ева Майдел.

Българският евродепутат, предприемачи и експерти обсъдиха кои са определящите фактори за успеха на съвременния предприемач и какви умения и качества трябва да притежава предприемачът на бъдещето. Дискусията е в рамките на форума „Предприемачи на бъдещето“, организиран от Клуб „Инвестор“.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук