По-висока разкриваемост на престъпленията, отчете Областното МВР

56% през 2016 г., година по-рано – с 10 пункта надолу

По-висока разкриваемост на престъпленията през 2016 г., спрямо 2015 г., отчете Областната дирекция на МВР.

През 2016 г. на територията на Дирекцията са регистрирани 3166 престъпления, от които 2650 са разкрити. Това означава разкриваемост от 56%, което е с 10 пункта повече, спрямо 2015 г., когато са отчетени 46%.

На отчета на Областната дирекция присъства заместник-директорът на ГДБОП старши комисар Стоян Темелакиев, представители на съд, прокуратура и ДАНС.

Същевременно, главен комисар Светлан Кичиков, директор на Главна дирекция „Гранична полиция“, благодари за постигнатите високи резултати и ръста на разкриваемост, въпреки натовареността на Дирекция, произтичаща от  миграционния натиск.

От съвместните ни усилия се сформира и обстановката в страната, подчерта той и изрази задоволството си от доброто партньорство между службите и институциите на местна власт, прокуратура и съда. Това бе потвърдено от присъстващите гости, които споделиха, че години наред комуникацията и взаимодействието са на високо ниво.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук