ПОЧТИ ВСИЧКИ ФИРМИ СА ПОПАДАЛИ ПОД ХАКЕРСКИ АТАКИ

контакти

Почти всички фирми и дружества в Европа са попадали под хакерски атаки. Според скорошно проучване, най-малко 80% от тях са имали поне един инцидент през последната година, свързан с киберсигурността. През 2015 г. посегателствата спрямо онлайн сигурността са нараснали с 38 на сто. Това каза заместник-областният управител на Хасково Валентин Ангелов, който откри безплатно бизнес обучение за малки и средни предприятия по „Маркетинг и киберсигурност“.

Форумът е организиран от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия, разпределен в няколко теми. На него бе подчертано, че сигурността в киберпространството е предизвикателство и приоритет на национално и европейско ниво. Посегателствата стават все по-сложни и не признават граници, застрашават доверието в цифровата икономика като цяло.

В рамките на Европейския съюз е одобрена стратегия за киберсигурност, а директивата за мрежова информационна сигурност е в процес на съгласуване от страните членки. Целта е държавите, бизнесът и всеки един да бъде по-подготвен срещу хакерски атаки.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук