ПОЧИТ: 19 СТРОИТЕЛИ-ВЕТЕРАНИ С НАГРАДИ В ДЕНЯ НА ПЕНЬО ПЕНЕВ

19 строители-ветерани от клуб „Пеньо Пенев“ – Димитровград, получиха почетни знаци. Повод за това бе 85-годишнината от рождението на Пеньо Пенев, което бе и началото на програмата за честванията й. Така към тях бе отдадена признателност за приноса им при изграждането на Димитровград през годините.
На форума, провел се в зала „Гроссето“, участие взеха кметът на Димитровград Иво Димов, изпълнителният директор на Камарата на строителите в България Иван Бойчев, председателят на клуба на строителите-ветерани в Димитровград Кольо Парушев, заместник-председателят на националния клуб на строителите-ветерани Виктор Шарков, представители на много клубове от региона и страната. Събитието води Валентина Костова от Общината.

Днес за нас е голям ден, защото получаваме отличията си на датата, на която е роден Пеньо Пенев, патрон на нашия клуб. Другарите ни отдадоха 40 години от живота си за изграждането на Димитровград. В тяхно лице признание получават хилядите бригадири, монтажници, работници… За да остане построеното от навеки, заяви Кольо Парушев.

Дълбок поклон пред вас и всичко направено от вас за града ни! С тези думи Иво Димов се обърна към присъстващите в залата. До голяма степен, строителството от онези години наподобява на строителството сега. Както в миналото, така и в настоящето реализираме мащабни инфраструктурни проекти. Основната ни цел е да надграждаме над основите, които вие сте положили. Имаме мащабни планове, които ще реализираме в следващите няколко години. Ще ги реализираме взаимно, коментира градоначалникът.

Строителите-ветерани получиха множество поздравления от сродни организации и институции. В изказванията на наградените пролича амбицията да помогнат с опита си, за да стане Димитровград още по-модерен и красив град.

ban-office6Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук