Почистването на речните корита разпореди екоминистерството

Заповед за проверка проводимостта на речните корита ще издаде министърът на околната среда и водите Нено Димов. Те ще бъдат извършени през февруари от Регионалните инспекции по околна среда и води и от Басейновите дирекции и ще бъдат направени съответните предписания към кметовете и областните управители. Целта е, ако има проблемни участъци, те да бъдат почистени преди снеготопенето и очакваното пролетно пълноводие.

Следим изключително стриктно нивата на язовирите. Към момента язовирите за питейни нужди са пълни на 75%,  за да се гарантират нуждите на гражданите, но и да има свободни обеми. Язовирите, свързани с  енергетиката, се поддържат на около 70% от обема, а тези за напояване – малко под 50%. В момента имаме необходими свободни обеми“, увери министърът, по информация на Министерството на околната среда и водите /МОСВ/.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук