Почина пребитият в дома си в Странско старец

контакти

Починал е 67-годишният, който на 2 април около 1,30 часа през нощта бе пребит в дома си в димитровградското село Странско. Старецът бе настанен в хасковската болница, където изпадна в кома, а вчера е починал. Информацията за смъртта на човека потвърди кметът на селото Хубен Пончев.

Като обвиняем за побоя бе привлечен 18-годишният  Делчо Д. от Длъгнево, който отишъл до дома на 67-годишния, заедно с авера си Иван. Д, на 16 години, от Странско. По това време, след изпито количество алкохол, е бил нанесен побоят.

Спрямо обвиняемия бе внесена постоянна мярка за задържане под стража. Последният, пък, заяви преди заседанието на съда в Димитровград, че не той, а другото момче е извършило побоя.

Обвиняемият Делчо

Непосредствено след нападението, хората от селото поискаха изселване на извършителя. Нещата, засега, са се уталожили, тъй като, по думи на кмета, едното момче е в ареста, другото вече го няма в Странско.

Смъртта на човека би трябвало да доведе до промяна в обвинението, тъй като вече става дума за убийство, а не само за нанасяне на средна телесна повреда.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук