ПОЧИНА КОЛЕГАТА МИЛКО МИЛКОВ

Почина, след боледуване, доайенът на журналистите в Хасково и Димитровград, колегата Милко Милков. Той не успя да се пребори с последната болест, която го сполетя, съобщиха негови близки.

Милко Милков е роден през 1938 г. Журналист е от 1959 г. във вестник „Марица Изток“, но и до тогава сътрудничи на много местни и централни  издания. Следват  години във в-к „Миньорски фронт“ – към „Марбас“, както и в изданията на други предприятия. Най-много – 10 години е във в-к „Химик“ (бивш „Сталинец”) – към Химкомбината. В същото време, от 1957 г. до началото на демокрацията е кореспондент на националния в-к „Народен спорт“. Милков е един от журналистите, които създават областния всекдневник „Шипка“. Създател е на димитровградския седмичник  „Ориент Експрес“ и регионалния всекидневник „Хасковска Марица“. В екипа е и на в-к „На пазар в Димитровград“. Активната си Журналистическа кариера завършва в  седмичника  „Тракия XXI век“.

Съболезнования на близките! Почивай в мир, Бате Милко!

Вижте последното интервю на доайена на журналистите – тук.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук