Почетни плакети за културни институции в Димитровград за годишнини от създаването им

Посмъртно удостояват Петко Чурчулиев с почетно гражданство

Тържествено заседание на Общинския съвет ще се проведе на 2 септември от 18:30 часа в зала „Гроссето“, по повод празника на Димитровград и 75 години от основаването му, на което ще бъдат връчени почетни плакети на културни институции в града за годишнини от създаването им, както и посмъртно удостояване с отличието Почетен гражданин.

Заседанието ще започне с тържествено слово на председателя на Местния парламент, приветствия от кмета на Димитровград, от председателите на сесийни групи, от гости.

Дневният ред включва посмъртно удостояване с отличието „Почетен гражданин на община Димитровград” на Петко Чурчулиев и връчване на плакет и удостоверение на наследниците му.

Ще бъдат връчени още почетни плакети на Историческия музей – по случай навършени  70 години от създаването му през 2021 година, на Забавно – духовия оркестър – по случай навършени 70 години от създаването му през 2021 година, на Акустично джаз трио – по случай навършени 35 години от създаването му през 2021 година, на Народна астрономическа обсерватория и планетариум „Джордано Бруно” – по случай навършени 60 години от създаването му през 2022 година, на Художествена галерия „Петко Чурчулиев“ –  по случай навършени 60 години от създаването й през 2022 година.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук