Почетен знак за музиканта Димитър Русев от министъра на културата

контакти

Музикантът Димитър Русев бе отличен от министъра на културата Найден Тодоров с почетен знак „Златен век“ – печат на Цар Симеон Велики – златен, както и грамота за принос в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност.

Награждаването стана на официална церемония, състояла се в „Сцена 17“ в Министерството на културата.

Отличието му бе връчено в навечерието и по повод 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Известният джазмен Димитър Русев е носител на отличието „Деец на културата“ за 2013 г. на Община Димитровград. Той е ръководител на димитровградското Акустично джаз трио. През годините организира множество музикални прояви за малки и големи, сред които Младежки джаз фестивал в Димитровград, „В приказния свят на джаза“, ХАСКОВО JAZZ и още подобни инициативи и изложби, с гостуващи наши и чуждестранни автори и изпълнители…Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук