Почват кръговото до „Язаки“ в началото на есента, да не пречат на летния трафик

Строежът на новото кръгово кръстовище до завода „Язаки“, на пътя между Димитровград и Хасково, се очаква да започне в началото на есента. Причината за това не е забавяне на процедурите, а за да се избегне завишеният летен трафик.

Всички съгласувателни процедури вече са готови. Предвид обаче тежкия трафик към момента, включително многото румънски туристи, предложението ми към Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/ беше изпълнението на кръговото кръстовище да стартира в средата или към края на септември месец. Така целим да избегнем неприятни задръствания, обясни кметът на Димитровград Иво Димов.

Около 3 месеца е срокът за завършване на обекта, което означава, че кръговото трябва да бъде готово около края на годината. То е необходимо, предвид намаляване на пътните транспортни произшествия, както и по-добър достъп до новите предприятия. Вероятно ще се появяват още такива, защото инвестиционният интерес в района продължава е повишен, покрай новообразуваната индустриална зона.

Снимка: архивПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук