Похвала за търговците, в първия работен ден на Неделния пазар. Чака се решението за Автопазара

контакти

Първият работен ден на Неделния пазар в Димитровград на 24 май, при отварянето му след извънредното положение, мина много добре. Почти всички търговци спазваха противоедемичните мерки. Продавачите бяха с маски, осигуриха дезинфектанти и се стараеха да спазват указанията, както правеха и голяма част от клиентите. Имаше достатъчно полицаи и от охраната на пазара, които следяха да няма струпване на много хора на едно място, коментираха от ръководството на Общинско предприятие „Стопанисване, поддържане и изграждане на общински пазари и тържища“ /ОП СПИОПТ/.

Обичайното работно време на Неделния пазар е петък, събота и неделя, но в първата си седмица бе отворен само в неделя. Автопазарът, който работи само в неделя, остана затворен.

В следващите дни на седмицата ще вземем решение за Автопазара, както и дали Неделният пазар ще работи и в останалите два дни, лаконичен бе кметът Иво Димов.

На пресконференция преди дни бе коментирано, че при добра епидемиологична обстановка, може да се мисли за отваряне на неделното тържище и в петък, и в събота. Данните са оптимистични и е по-вероятно да стане точно така, но трябва да се изчака решението на общинския щаб. По-големи са резервите за Автопазара. Част от нагласите са да бъде отворен тази неделя, но поради естеството на обектите, не е изключено да се изчака още седмица…

На снимката: Автопазарът в най-добрите му годиниПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

2 КОМЕНТАРИ

    • Това е сигурно, но, все пак, давай, да видим! Прати я на имейла на сайта и ще бъде публикувана.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук