Постоянна изложба „Живопис“ подреди творецът Здравко Нейчев

Постоянната изложба „Живопис“ подреди в Димитровград художникът Здравко Нейчев. За декор избра красивото пространство на местно заведение, намирайки смисъл, че проявлението на красотата трябва да е близо до хората, за да ги вдъхновява.

Експозицията представи председателят на постоянната комисия по култура в Общинския съвет Гроздан Грозев, а символичното откриване направи заместник-кметът на Димитровград Яшо Минков. Сред гостите бе и заместник-областният управител на Хасково Виолета Желева.

Благодарност към автора, че успя да съхрани дългогодишната традиция, в навечерието на Рождественските празници, да има коледна изложба в Димитровград, изрази Гроздан Грозев. Той подчерта, че Здравко Нейчев е сред доайените и основателите  на вариететното изкуство в България, на читалищното дело в Димитровград, основател на ред школи и за чието творчество може да се говори много.

Един творец от ренесансов тип, с който можем само да се чувстваме щастливи, каза Яшо Минков за Здравко Нейчев. Креативен човек, който много години успява да ни направи съпричастни с красотата на изкуството в почти всичките му измерения. Изкуството ще го бъде благодарение на хора като него, допълни Минков.

Развълнуван съм! Искам да внеса уют и настроение на всички, кратък бе пред аудиторията Здравко Нейчев.

Творецът има зад гърба си над 50 годишна история в обществения и културен живот на Димитровград. Негови творби са притежание на български и чужди ценители. Нейчев има множество участия и самостоятелни изложби, с които докосва публиката. Той е известен и с работите си като един от най-изявените майстори на икони.

В сегашната изложба са подредени 18 платна. Част от тях са рисувани преди няколко години, останалите – през тази, като продължение на творческия път.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук