Посрещнахме лятото. 15 часа и 19 минути ще продължи най-дългият ден

Тази сутрин точно в 6:32 часа настъпи астрономическото лято. Това е денят на лятното слънцестоене, когато в Северното полукълбо настъпва лятото, а в Южното – зимата.

21 юни ще е най-дългият ден в годината за нашите географски ширини. За София продължителността му ще е 15 часа, 19 минути и 29 секунди, За Пловдив – 15 часа, 15 минути и 30 секунди, за Варна – 15 часа, 23 минути и 12 секунди, по данни на bgpochivnidni.eu.

Астрономическото лято тази година ще съвпадне с метеорологичното, подчерта пред БНТ синоптикът Анастасия Стойчева. Трайно затопляне започва в страната. След валежите и захлаждането в първата половина от месец юни, сега температурите ще надхвърлят нормалните стойности за този период.

Започва затопляне и след сряда почти над цялата страна температурите ще надхвърлят 30 градуса, като в равнинната част на страната – Дунавската равнина, се очакват и температури над 35 градуса. Страната ни ще попадне под влиянието на топли въздушни маси, идващи от Африка, обясни синоптикът.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук