Посрещат с подаръци 355 първокласници в Димитровград

контакти

355 ще са първокласниците в община Димитровград през новата учебна година, която традиционно ще бъде открита на 15 септември. За първия си учебен ден всеки един от тях ще получи подаръчен комплект, в който ще открие книгата на вълшебника на българското слово Валери Петров – „Пет приказки”. Подаръкът включва още забавна учебна програма, рамка за снимка от първия учебен ден и значка на първокласника.

Инициативата всяко дете в първи клас да получи книжка за първия учебен ден е на кмета на общината Иво Димов и се реализира за осма поредна година. На вътрешната страна на всяка книжка има специално обръщение от кмета към малките ученици, информират от Община Димитровград.

Изданието „Пет приказки“ от Валери Петров принадлежи едновременно на детската класика, на образователния канон и на домашната библиотека с любими препрочитани книги. Доказателство за изключителната популярност на „Бяла приказка“, „Копче за сън“, „Меко казано“, „В лунната стая“ и „Пук“ са многото техни издания във високи тиражи, включването им в читанки и в препоръчителни списъци за извънкласно четене, емпирични изследвания.

Петте приказки са превърнати в мюзикъли и с голям успех се играят пред детска публика. Тези приказни повествования увличат читателя в едно цветно и раздвижено пространство, в което емоциите съжителстват с разума, доброто – със злото, свободата – със задължението, играта и шегата – със сериозното и строгото. Изборът на книгата не е случаен. На 22 април тази година се навършиха 100 години от рождението на Валери Петров.

“Тази книга за теб е, мило дете,

най-послушно от всички дечица.

В нея има пет приказки –

по една за петте пръста на твойта ръчица“.

Валери Петров

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук