Посрещат любители за воден поход по река Марица

контакти

Пореден воден поход по река Марица – „Долна Марица 2024“, организират Община Димитровград, читалище „Марица 2008“ и Клуб за воден туризъм – Хасково.

Националният воден поход се провежда традиционно в началото на лятото. Тази година ще бъде от 5 до 7 юли включително. Село Райново ще посрещне любители на водните спортове от цялата страна. Участие в регатата са потвърдили клубовете от София, Варна, Плевен, Хасково, Пловдив, както и индивидуални участници.

За втора година във водния поход ще се включи кметът на Димитровград Иво Димов. На 6 юли той  ще се присъедини към участниците, тръгващи от село Райново по реката.

Участъкът е с дължина 27 километра и е един от най-живописните по поречието на Марица. Походът се провежда със следния график на движение:

5 юли – пристигане в сборния пункт, кратък инструктаж, преход до село Райново  – 20 км;

6 юли – кратък инструктаж, преход  село Райново  – мост на магистрала „Тракия“, Харманли  – 27 км;

7 юли – кратък инструктаж, преход  Харманли  – Любимец – 23 км., закриване на похода.

Походът има за цел запознаване с природните забележителности по река Марица в предвидения участък, популяризиране на водния туризъм в района и усъвършенстване на техническите и физически умения на практикуващите воден туризъм. В него могат да участват всички практикуващи воден туризъм в организирани клубове или самостоятелни участници, които имат добра физическа и техническа подготовка за практикуване на воден туризъм.

Всеки участник използва собствена материална база, която задължително включва спасителна жилетка. Всеки участник трябва да има застраховка, да заплати такса за участие и да попълни декларация по образец.

Организаторите от читалище „Марица“, съвместно със Спортен клуб по борба „Димитровград“ – тазгодишен клубен шампион на България, ще представят народни борби за всички участници и гости на събитието. Наградата е шиле от автохтонната (местна) порода Вакла маришка овца. Клубът по готварство при читалището ще приготви овчи курбан за всички гости по стара рецепта, характерна за региона.

Джаз трио – Димитровград, с ръководител Димитър Русев – Мутата, ще създаде атрактивен музикален фон на събитието.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук