Посрещаме зимата 9 минути преди столицата

Тази вечер ще посрещнем астрономическата зима. Новият сезон идва по различно време на различните места. В Димитровград, например, зимата ще настъпи 9 минути преди столицата.

Димитровград ще посрещне зимата в 17,50 часа, а София – в 17:59 часа. Тогава Земята ще премине през точката на Зимното слънцестоене, съобщи на профила си Иванка Данева, доскоро учител по астрономия в Народната астрономическа обсерватория и планетариум (НАОП) „Джордано Бруно“.

Следващите няколко дни денят ще бъде най-кратък, само 9 часа и 2 минути, а от 24 декември – Бъдни вечер, денят започва да нараства с по 1 минута, допълва Данева и пожелава на всички хубави коледни и новогодишни празници.

Температурите днес напълно ще отговарят на сезона. Максималните няма да надхвърлят 5-7 градуса. В следващите два-три дни също ще е студено, но след това ще започне осезаемо затопляне.

Кога ще видим сняг, като този на снимката, още не може да се каже…Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук