От последния час: Нови избори! Граждани правят паралелен Парламент

Паралелен президент ще насрочи вота

контакти

Нови избори, се очертава да има скоро в България. Граждани са твърдо решени да  ги предизвикат, създавайки паралелен Парламент.

Не щем да гледаме старите муцуни, които след броени дни ще заемат местата си в Законодателния орган. Новите пък ще станат като тях. През годините на всички ни стана ясно, че т. нар. народни избраници въобще не се интересуват от развитието на страната, а мислят само за облаги. Да не говорим, че някои дори не ходят на работа. Затова сме решили да направим паралелен Парламент. И най-после да осъществим конституционното право за произтичане на властта от народа, заявиха от гражданската инициатива.

Решенията на органа нямало да имат законодателна стойност, но ще показвали желанията на хората. Паралелното народно събрание щяло да следи решенията и дебатите в официалния Парламент и да се намесва, при  създаване на картели, нечисти съглашения, нагласени гласувания и опити на задкулисието да диктува политическия дневен ред.

Преди изборите за паралелно Народно събрание обаче се появява проблем – кой ще ги произведе. По принцип, задължението е на държавния глава. Това ще наложи, преди изборите за паралелен Парламент, да се произведат и избори за паралелен Президент, който от своя страна, да обяви датата за паралелните парламентарни избори.

Дотук добре. Но #Кой ще се нагърби с организация на вота за паралелен държавен глава, питат се инициаторите. Няма как да е официалният, тъй като структурата е паралелна, разсъждават хората.

Те са твърдо решени за експеримент, да проведат паралелните парламентарни избори по мажоритарната система в два тура. Ще въведат и електронното гласуване. Агитацията, пък, започва отсега. Няма да се чака месец преди изборите, за официален старт на кампанията. Публикациите ще бъдат безплатни, но се забранява купуването и продаването на гласове. Средства за провеждането на изборите ще се вземат от паралелна банкова сметка.

Предстои да се изяснят начините за издигане на кандидатите, дали да има 4-процентна бариера, броя на паралелните депутати и други подробности. Позволяват се кандидатури от името на повече от една формация, за да има повече шансове за успех. Кандидатите ще имат пълна свобода, на лична преценка, да обявяват каква е подкрепата за тях сред хората. Могат да ползват и агенции, но ще трябва да си плащат от джоба.

След конституирането на паралелния парламент, следва изпъчването на паралелно правителство. Наши източници твърдят, че вече се обсъждат кандидатури за паралелни премиери. Имена не се посочват, но е ясно: Ще бъде #кой-то трябва!

Идеята ни за паралелните структури се роди на 1 април, правят важно уточнение паралелните граждани. Надяваме се, до тази дата след година, да сме преминали всички избори и с общи сили да  работим за Родината, казват те.

 

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук