ПОСЛЕДЕН УИКЕНД ЗА РИБОЛОВ. ЗАБРАНА ОТ 14 АПРИЛ

Предстоящият уикенд се оказва последен, в който любителите риболовци могат да заметнат такъмите преди забраната през 2014 г. От 14 април се забранява любителския риболов за 40 дни – до 23 май, гласи заповед на министъра на земеделието и храните Димитър Греков.

Забраната е на основание Закона за рибарството и аквакултури и се прилага ежегодно през размножителния период на видове във водите на Черно море, река Дунав и вътрешните водни обекти. Забраната за любителски риболов важи за всички пролетно-лятно размножаващи се видове, уточняват от Министерството на земеделието и храните.

За страстните любители на хобито има оставени свободни водни обекти на територията на страната за осъществяване на риболов. За област Хасково това са язовирите „Стамболийски“, „Орешец“, „Крепост“, „Левка“. Вижте тук свободните водни обекти по другите области.  

[box_info]Продават се 2 къщи за гости с площ 110 кв. м. и 83 кв. м – напълно обзаведени, със земя в курорта „Св. Константин” над Пещера и до язовир „Батак”. Спешно, изгодно! Пълна информация на тел: 0888/466 813. [/box_info]  

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук