ПОСЛЕДЕН СРОК ЗА ПОДАВАНЕ НА ДЕКЛАРАЦИИ В НАП

НАП
контакти

От офиса на НАП предупреждават, че на гражданите, които не са си подали декларациите досега, а идват днес и утре, само 2 дни преди изтичане на крайния срок, вероятно ще им се наложи да чакат на опашка. По този повод от приходната агенция насърчават ползването на алтернативните начини за подаване на формулярите – онлайн с електронен подпис; по пощата като добре опликовано писмо, адресирано до п. к. 6300 Хасково, пл. “Свобода“ 2 или на гише в някоя от 19-те станции на „Български пощи“ в областта, с които НАП работи по споразумение до края на кампанията.

30 април е последен ден не само за подаване на декларациите, но и за внасяне на данъка върху доходите, ако се дължи такъв.

6 000 души декларираха доходите си пред НАП Хасково само за последните 2 седмици. До момента приетите в офиса данъчни декларации от физически лица за доходи, получени през предходната година, стават общо 14 000. За сравнение – преди 2 седмици те бяха едва 7 900. Само 2 300 от общия брой са пуснати по интернет с електронен подпис, а останалите са подадени на място в НАП и чрез пощите, съобщават от приходната агенция. 

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук