Посланикът на САЩ хареса Хасково

Кметът на Хасково Станислав Дечев посрещна днес посланикът на САЩ в България Нейно превъзходителство Херо Мустафа. Американският първи дипломат заяви, че е очарована от Хасково и с удоволствие ще посети отново града. Станислав Дечев покани Нейно превъзходителство на Събора за народно творчество „Китна Тракия пее и танцува“, съобщават от Общината в областния град.

Посланик Херо Мустафа влезе в кметския кабинет, придружавана от ученичката от ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ Нели Генова. Момичето е лауреат на конкурс по програмата „Посланик за един ден“. Нели мечтае да бъде дипломат, а срещите й с Херо Мустафа я мотивират да осъществи мечтата си.

Градоначалникът благодари на Нейно превъзходителство за помощта на Европейското командване на американската армия за Хасково. Благодарение на тази помощ две детски градини в Хасково са ремонтирани и обновени. Кметът подчерта, че в момента усилията му са насочени към стимулиране и привличане на инвестиции. „Това е една от стъпките, които ще направя, за да задържа младите хора в Хасково, а защо не и да привлека семейства от други градове, които да изберат Хасково за свой дом и място на професионална реализация“, обясни Станислав Дечев.

Херо Мустафа подари на Станислав Дечев подаръци с лични послания. Нейно превъзходителство получи от кмета на Хасково кристална статуетка на Света Богородица. Първият дипломат на САЩ в България беше в Хасково по покана на ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук