ПОРОЯТ ПАК ЗАЛЯ ДИМИТРОВГРАД, ТОЗИ ПЪТ – ПОВЕЧЕ. ПАДНАХА 74 ЛИТРА НА КВАДРАТ

Проливен дъжд снощи отново заля Димитровград. Този път, обаче, количеството паднал дъжд е повече от този в началото на седмицата. Тогава паднаха 64 литра на квадратен метър. Количеството снощи е с 10 литра повече, по данни на Метеорологичната станция в Хасково. Оттам обясниха, че до обяд времето ще бъде облачно, с превалявания. В следобедните часове облаците ще започнат да се разкъсват.

При пороя преди дни в Хасково валя по-малко – само 5 литра на кв. м, срещу 64 на кв. м в Димитровград. Сега в областния град количеството е малко по-голямо – 16 литра на кв. м. но разликата с Димитровград пак е голяма, уточниха от Метеорологичната станция. Според някои хора, една от основните причини е, че градът се намира по поречието на Марица. Междувременно, от Министерството на околната среда и водите /МОСВ/ предупредиха преди ден, че е възможно Марица да повиши драстично нивото горното си течение.

Най-засегнати от снощния дъжд са димитровградските квартали, южно от жп линията. Наводнения има и по много други места на града. Ако взема да ви ги изброявам, ще ми трябва поне час, информира дежурният от Общината. Дъждът беше примесен с буря и градушка. И въпреки че подобни явления вече не изненадват никой, хората си пожелаха вече да няма такива бедствени ситуации.

ЕТ „Тери Стил“  – Димитровград търси шивачки с умения за работа на права и покривна машини, оверлог. Справки на телефони: 0887/237 173 и 0887/517 347

office2 bandelchev2 ban

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук